Maria Robles werd geboren in een creatieve familie in Sevilla, Andalusië. Haar moeder maakt sieraden, haar oma leerde haar alle fijne kneepjes van het modevak. Maria studeerde haar grote passies (flamenco)dans en theater, voor ze naar Nederland kwam om mode te studeren aan de Rietveld Academie en te werken voor labels als Fred de la Bretonière en Godoy. Met haar label MR brengt zij haar grote passies dans, theater en mode vol liefde en inspiratie samen in unieke ontwerpen.

 

Maria wordt gedreven door het verlangen de Nederlandse vrouw een sprankeling van zuidelijke kracht en elegantie te geven. Haar kledingontwerpen en haar eigen dansontwikkeling zijn nauw verbonden en inspireren elkaar tot nieuwe avonturen.

 

 

Over haar familie...

 

Deze leden van deze artistieke Sevillaanse familie wonen ver uit elkaar, maar zijn in hun creatieve levens als geen ander met elkaar verbonden. 

 

Moeder Robles-Crespo werd opgeleid als linguïst, maar wijdt zich vol overgave aan haar sieraden (haar prachtige creaties vind je hier), vader – de rots in de branding van de vrouwen in de familie – is filosoof en theoloog, de ene zus is gitarist en de ander zowel linguïst als bassist in Mala Sangre, de groep waarmee de drie zussen door heel Europa touren. Maria zelf past hier met haar grote hartstocht voor dans, theater en mode moeiteloos tussen. 

 

Maria’s familie is groot, prettig gestoord en creatief, met een grote mond, een flinke dosis humor en een gedeelde passie voor muziek.